תושבת עכו (57) ביקשה לשקם את פיה אך נותרה עם נזקים חמורים ובלתי הפיכים לאור התנהלות הרופא, וזאת בהתאם לכתב תביעה שהוגש בימים אלו על ידי עוה"ד רן שפירא ורותם ציוני ממשרד עורכי הדין אלמוג – שפירא.
על פי התביעה, האישה פנתה אל הרופא לצורך ביצוע שיקום חלקי של שיניים בשתי לסתותיה. הרופא, כך נטען, ביצע למטופלת צילומי רנטגן ו-CT והמליץ לה לעקור מספר שיניים בשתי הלסתות, ובמקומן להשתיל בפיה 14 שתלים. הטיפול בוצע בהרדמה כללית, ובמהלכו הוספו לאישה תחליפי עצם סביב השתלים.
לטענת עוה"ד שפירא, משלב זה ואילך, מצאה את עצמה האישה בעיצומו של חלום בלהות מתמשך. מיד לאחר הניתוח, כך נטען, היא החלה סובלת מכאבים עזים ומנפיחויות בשתי לסתותיה, ובמשך תקופה ארוכה נאלצה ליטול מנות גדושות של משככי כאבים.
על פי התביעה, האישה שבה שוב ושוב לרופא והתלוננה על מכאוביה, ובמשך חודשים ארוכים לאחר הניתוח, בוצעו בפיה טיפולים רבים, כולם, כך נטען, היו לקויים ורשלניים, וגרמו לה, למעשה, לאי יכולת לאכול מזון מוצק, תוך שהם מסבים לה כאבים עזים ומתמשכים.
לדברי עו"ד שפירא, התותבות שסופקו לה לא תאמו ללסתותיה, ונפלו שוב ושוב מפיה. בנוסף, כשל הרופא מלהשתיל ברגים בלסתותיה, והכתרים הזמניים מפלסטיק אותם הציב על גבי השתלים, היו ארוכים ומגושמים, ונשברו מדי פעם לפעם. כתוצאה כך התפתחה לאישה דלקת קשה בחניכיים, ומצבה התדרדר עוד יותר.
על פי התביעה, גם כתרי החרסינה הקבועים אותם הניח הרופא, היו קצרים ועבים, ולאחר הדבקתם לא הצליחה האישה לאכול מזון מוצק. גם כתרים אלה נשברו והוחלפו בחדשים, אך לדברי עו"ד שפירא, גם בכך לא תמה מסכת ייסוריה של האישה, אשר מוסיפה עד היום לסבול מכאבים וממגבלה קשה באכילה.
לדברי עו"ד שפירא, האישה נזקקת בדחיפות לטיפול מתקן, אולם בשל הוצאות העתק שנדרשו ממנה למימון טיפוליו הרבים והרשלניים של הרופא, אין ביכולה לשלם על טיפול שכזה.
לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' שלמה ברק, רופא שיניים ומומחה לכירורגיית פה ולסת. המומחה, שבדק את האישה, קבע כי טיפולו של הרופא הוא זה שגרם באופן ישיר לנזקיה הקשים של האישה, וכי טיפול זה היה רשלני ביותר וחרג מכל התנהלות סבירה המצופה מרופא.
עוד קבע פרופ' ברק בחוות דעתו, כי, הרשומות אותן ניהל רופא השיניים סביב הטיפול באישה היו חלקיות ביותר, וזאת בניגוד חמור להנחיות משרד הבריאות.
לדברי המומחה, לא היה כל צידוק וצורך לעקור את ארבע השיניים מלסתה התחתונה של האישה. כמו כן, בטרם החל הטיפול הנרחב בפיה של האישה, לא נעשתה כל אבחנה של מצב חניכיה.
לדברי פרופ' ברק, שלא כנהוג, האישה לא הופנתה לטיפול להסרת פלאק אצל שיננית כמתחייב, לא ניתנו לה הנחיות לתחזוקת החניכיים, ולא הוסבר לה מה עלולות להיות ההשלכות של אי-ביצוע תחזוקה שכזו.
המומחה פירט בחוות דעתו את הנזקים הרבים שנגרמו לאישה כתוצאה מהטיפול הרשלני, וקבע כי עליה לעבור בהקדם האפשרי טיפול כירורגי ושיקומי לא פשוט, הכרוך בסבל רב. עלות טיפול שכזה, לדברי פרופ' ברק, מוערכת בכ-119 אלף שקלים.
בתביעה מבקש עו"ד שפירא מבית המשפט לחייב את הרופא ואת חברת הביטוח המבטחת אותו, לפצות את האישה בסכום המקסימלי שבסמכותו של בית המשפט (2.5 מיליון שקלים). התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב.
עו"ד רן שפירא https://www.rlaw.co.il הינו שותף מייסד במשרד עורכי הדין אלמוג – שפירא, המתמחה בביטוח, נזיקין ורשלנות רפואית.